Tuesday, October 31, 2006

Litt om Thailand

Sofie og onkel Lek
Thailand er et konstitusjonelt kongedømme, og i år 2006 har kong Bhumibol Adulyade landets vært statsoverhode i 60 år. Det er den høyeste tronen i verden. Kongen er satt høyt slik at han ser ut som om han kommer fra himmelen.
Thailand er kjent som Siam, som var landets offisielle navn frem til 11. mai 1949. Ordet thai (ไทย) betyr (frihet) på thailandsk. Thailand er det eneste land i Sørøst-Asia som aldri har vært styrt fra Europa. Du kan si at Thailand ikke har vært en koloni. Thailand har ikke vært i union med andre land heller. Thailand har 64,2 millioner innbyggere. Hovedstad er Bangkok som har 6,5 millioner innbyggere. Bangkoks innbyggertall er større enn mange lands innbyggertall.
Thaiene utgjør 75 prosent av befolkningen, mens kineserne, som den nest største folkegruppen teller 14 prosent. Kineserne er stolt av å kalle seg selv thaier. Thaiene er hyggelige mennesker. Samfunnet er integret på grunn av buddhismens regler og moraloppfating.
Buddhismen er landets offisielle religion og 95 prosent av befolkningen bekjenner seg til denne religionen. Thailands tradisjonelle kultur er sterkt preget av buddhismen. Thailands tradisjonell kutlur har sin forklaring.
Det viktigste språket er thai. Mange utlendinger som bor i Thailand kan ikke thai, men de kan få gode jobber i Thailand. Det er store muligheter å få forskjellige jobber stillinger.
Landets viktigste industrier er turisme, tekstiler, ulike jordbruksprodukter, tobakk , elektriske artikler, dataprodukter og biler. De industriene som har store virksomheterkan selge det til innenlandske markedet og eksportere produktene sine til mange land. De fleste folk i Thailand har muligheter til å få jobb i industrien.
Landets areal dekker 514.000 kvadratkilometer. Thailand grenser til Burma, Laos, Kambodsja og Malaysia. Thailands nordlige områder består av fjell, med Doi Inthanon på 2576 moh. som høyeste punkt. I nordøst dominerer Khorat-platået, avgrenset i øst av Mekong-elven. Thailands sentrale deler består hovedsakelig av den flate elvedalen Chao Phraya. I sør smalner landet i det trange Kra Isthmus, før landskapet igjen vider seg ut mot den malaysiske halvøy. Derfor har Thailand mange forskjellige fine landskapstyper.
Klimaet er tropisk, og er preget av monsunvinder. Fra midten av mai til september hersker en sørvestlig, regnfull og varm monsun, og fra november til midten av mars preges landet av en kjøligere og tørrere, nordøstlig monsun. I sør er det som regel alltid varmt og fuktig. Egenlig har Thailand veldig stabilt og fantastisk klimaet. Det er så lett å drive jordbruk i Thailand. Det er overflod på mat. Det er ikke tvile om at Thailand har god mat.
I tilegg til kan jeg si at Thailand er et fantastisk land. Thailand har en god kong som leder landet. Thailand har ikke vært en koloni. Thailand har frihet, eget språk, logisk tradisjonelle kultur religion og god mat. Thailand har passende areal, befolknings størrelse, arbeids kravet og tropisk klima. Dette er årsakene til at Thailand har enormt mange aktiviteter, viksomheter og utendørsaktiviteter.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home