Friday, November 17, 2006

Boonchoui Kantha : Mamma min

Sofie sin bestemor
Boonchoui Kantha ble født i Samutsakorn, Thailand i 1936. Hun har ingen utdanning. Hun har vært bare ett semeter på barneskolen. Hun ville gjerne være på skolen, men hennes mamma hadde ikke penger og ville at hun skulle jobbe. Hun jobbet som bonde på mammaen sin jord. Hun jobbet også for andre bønder for å tjene penger. Hun var flink til å spare penger. Hun ønsket å være sydame. Hun hadde nok penger til å gå på sydameskolen, men hennes mamma ville ikke at hun skulle bruke penger for å bli sydame. Det var bedre å være bonde. Da kunne hun tjene flere penger.

Boonchoui Kantha har private forretninger. Hun leier ut leiligheter og hun låner ut penger. Hun har ingen utdanning, men hun er forretningskvinne. Hun er flink til å spare penger. Hun fikk ingen utdanning for seg selv, men hun vil at alle unger har god utdanning og gode jobber.

Boonchoui Kantha er gift med Chum Kantha. De har fått fem barn sammen, fire gutter og ei jente. Alle ungene har høy utdanning og gode jobber: politileder på Thakam-stasjonen i Bangkok, butikkseier samt landsbyleder, kredittskontroll sjefkonsulent i Cooperative Bank, visedirektør på Seavic Reefer Line Inc., og lærer ved Naresuan Universitet.

Nå har hun ni barnebarn, hun vil alle barnebarna også har god utdanning og gode jobber. Hun har satt inn penger på kontoer til alle barnebarna. Pengene er stipend fra henne. Hun er opptatt av at barnebarna skal gå på den beste skolen. Hun er så glad for at barnebarna får høyst poeng i klassene sine. Hun er gammel nå, men hun har mye energi igjen til å se barnebarnas framtid.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home